23 april, 2012

Bursdagsjakker til Jenny og Jesper

Makro og jeg skulle i 3-årsdag til Jenny og Jesper i helga, og det var jo en gylden anledning til å prøve ut et par jakkemønstre jeg har sett lengtende på.
Jenny fikk lyserosa fleecekåpe, halvfora med koksgrå velour med grå blomsterbroderi og grå bisebånd. Kåpen er str 104, mønster fra Ottobre. Makro er en noe motvillig modell.Jesper fikk en vårlig hettejakke i brun og lyseblå poplin, fora med brun isoli (joggestoff). Lommene er i brun cord, glidelåsen og hetta er innramma av brunt kantebånd. Det tok sine runder med sprettenåla før glidelåsen var ordentlig på plass, delbare glidelåser er virkelig noe herk. Men vi har da lært noe til neste gang - gutta her trenger jo vårjakker også!


4 kommentarer:

 1. Så fine!
  Hva er det som er herk med delbar glidelås? Jeg har kjøpt det i dag og har tenkt å sy ei jakke, men kanskje jeg er naiv som tror det skal bli lett...?

  SvarSlett
 2. Takk :) problemet er at stoffet forskyver seg! Ihvertfall når det er stretchstoff glidelåsen skal sys fast i :O men tipset fr erfarne syere er: stryk fast vlieselin på baksida av stoffet, da blir det mer stabilt og forskyver seg mindre :) merkelig, har aldri samme problem når jeg syr onepiecer med ikke-delbare glidelåser...

  SvarSlett
 3. Så utrolig mye fint du har laget! Og takk for at du deler oppskrifter. Jeg skal prøve bodymønsteret ditt! :) Bruker du jersey når du syr bodyer? (er ikke så helt inne på ulike typer stoffer)

  SvarSlett
 4. Tusen takk, Ann-Katrin! Jeg bruker jersey eller interlock til bodyer :) stoff&stil har litt av de stoffene, ellers finner du mange fine på sydilla.no eller textart.no. Utenlandske nettbutikker som naturesfabrics.com har også mye stilig :) lykke til med bodysyinga!

  SvarSlett