11 juni, 2009

Barselgave til en ny Sinsenborger



Ei venninne på Sinsen fikk ei lita jente for ei uke siden, og da må vi ta et dypdykk i rosabeholdningen i stoffskapet. Her går det jo ellers for det meste i brunt og grønt, med små innslag av blått. Omslagsjakker er kjappe og morsomme og sy (men jeg skal snart begynne å variere her altså), og luer var det lenge siden jeg hadde sydd nå. Begge er i str 3 mnd. Jakka er sydd i bomull fra IKEA og foret med tynn, mørkerød jersey fra Stoff&Stil. I ermene er det rosa ribb. Lua er sydd i hvit cordfløyel fra Rainbow tekstil, midtpartiet med hjerter er bomull fra Stoff&Stil. Har kantet lua med stretchribb så den sitter litt tettere rundt hodet.






.

10 juni, 2009

Sauesett mens vi venter





















Den beste måten å slå ihjel tid på, er jo å sy - og med ei uke igjen til termin fortsetter produksjonen av garderobe til lillemann. Har sydd barselsett til nyfødte babyer i øst og vest i løpet av våren, men enda ikke til den lille i magen. Settet er i str 62, så det vil nok passe fint utover sommeren. Omslagsjakka er sydd i saueflanell fra stoffavdelinga på Ingli parfymeri i Ringebu, og kantet med hvit ribb fra Stoff&Stil.














Buksa er sydd i lyseblå stretchvelour fra Stoff&Stil, og har fått applikasjoner foran og bak fra saueflanellen.


05 juni, 2009

Utedress til lillemann

Dette syprosjektet har vært på tankestadiet i et halvt år - lillemann trenger uteklær til kalde sommerdager og milde høstdager. Etter en del glidelås- og hettetrøbbel ble utedressen ferdig, med to uker igjen til termin. Denne er sydd i vindtett poplin fra Marimekko, og foret med lyseblå stretchvelour. Hetta, ermene og føttene er kantet med brun ribb. Størrelsen ligger et sted mellom 62 og 68, så han har den forhåpentligvis ei stund utover høsten. Håvards espalier gjorde seg egentlig som fotobakgrunn: